FIGHT NIGHT HUNGARY
2014.11.16.- 18:00 óra, Barba Negra Music Club - Budapest

Muaythai mérkőzések

Tomi Cheng vs Erik Kasuba

Balajti Bianka vs Krisztina Lindtnerova

Dicku Péter vs Szőke Tibor

K-1 mérkőzések

Pardavi Dávid vs. Vásony Ferenc

Mártha Zsolt vs Sallai Bence

Koczfán János vs Kozsák György

Lőrinczi György vs Bors Ádám


 

2014 OKTÓBER 25.-én lezajlott a Muaythai Mánia 5. eseménye. Ez az esemény mérföld kő lehet a Szakszövetség hivatásos szakága számára hiszen a Thaiföldi profi világszövetség (WMC) támogatásával annak  égisze és szabályrendszerével történtek a mérkőzések.

 

Csapat eredmények: Debrecen vs. Budapest 4-2

Egyéni eredmények:

Varga Gyula vs. Dobos Mátyás
Horvát "Lovas" Tamás vs. Varga András
Majzik Norbert vs. Kisfalvi Milán
Bereczki Dominik vs. Horváth Tamás
Berényi Roland vs. Sebők Máté
Albrecht Péter vs Kiss "Szixtusz" Sámuel

 

A Harcosok Klubja 14. rendezvényén létrejött mérkőzések és eredményei.

A Harcosok Klubja rendezvénysorozat ismét egy nagyon jó hangulatú és kiváló mérkőzésekből álló gálát tudhat maga mögött.

A közönség 25 mérkőzést szurkolhatott végig amiben volt egy K-Max 8-as torna is. Ez a torna a negyedik, egyben záró selejtezője volt az országos bajnokságnak.
A K-Max harcosai már a döntő ütközetre készülhetnek ami Decemberben lesz megtartva. Ezen a rendezvényen a két döntőbe jutó versenyző: Fehér Balázs és Horváth Lovas Tamás.
Három hölgy is ringbe lépet a 14. rendezvényünkön ahol körmérkőzést vívtak -60 kg.-ban full muaythai szabályrendszerben. A körmérkőzés rendszeréből Földvári Judit Szolnoki versenyző került ki győztesen.
A 25 mérkőzés többségét kezdő harcosok vívták, de felléptek az esti gálán haladó és profi szinten harcoló versenyzők is.
Ki kell emelnünk a még alig 19 éves Tóth Csabát a Magyar Muaythai Egyesület versenyzőjét (HMTA) aki jelenleg veretlen a hazai mezőnyben. Természetesen a kemény mag még hátra van számára de ahogy Csabát ismerjük képességei és a sportba fektetett munkája, alázata a csúcsra fogja juttatni őt.
Ringbe lépet a közönség kedvencnek számitó Bajai Vidákovics Patrik aki meggyőzően, TKO győzelemmel kerekedett felül suthfighteres ellenfelén.
Szinte minden rendezvényünkön láthatjuk mindannyiunk kedvencét a nehézsúlyú Nnadi Kristófot a Thaywondo Hungary versenyzőjét. Kristóf most is hozta formáját és agresszív bunyójával pontozásos győzelmet aratott Varga"Kyos" László felett.
A hátralévő két főmérkőzés igazán pazar élményt nyújtott mindenkinek.
Két kiváló harcos  ifj. Lévai László vs. Gillányi Attila visszavágó ismét a Kempós harcos győzelmével zárult.
És a végén az igazi csemege.
Szalontai Gergőt már egyre többen ismerik és félik kéztechnikáit. A Pécsi RFC-s Bakacs Dezsőn viszont ez egyáltalán nem nem látszott. Bár Szalontai az első két menetben rendre megelőzte Bakacsot és így meggyőző fölényt szerzett, a harmadik menetre Bakacs megtalálta az ellenszert. Sajnos ekkor már csak a kiütéses győzelemben reménykedhetett a RFC versenyzője. Ez nem következett be így Szalontai Gergő (SAVATE) pontozásos győzelmével zárult a Harcosok Klubja 14. rendezvénye.

Köszönjük a támogatóknak EDF Global, Hunoil, Yokkao, hogy segítségükkel ismét lehetőséget tudtunk adni a harcosoknak, hogy meg mérettessék magukat a Harcosok Klubja 14. fordulóján.
Folytatjuk.

H.K. 15. 2014 december 20.

Máyer Péter 68 kg. 1 mérkőzés/Mega Tech Földi Géza 67 kg. 0 mérkőzés 19 éves K-1 /Dühöngő Bika Se.
Pascal Linhard 17 éves 79 kg. 0 mérkőzés/Devils Ausztria Vermeulen Dennis  78 kg. 16 éves 2 mérkőzés-K-1- Harcos kutyák kempo se
Babos Tamás 27 éves 75 kg. 0 mérkőzés/Devils Ausztria Gödöllei Zsolt 37 éves 76 kg. 0 mérkőzés /Dühöngő Bika se. K-1
Pethő Zsolt 71 kg. 0 mérkőzés 28 éves /Szentendre gym Kovács László 69 kg. 18 éves 1 mérkőzés/Bajai Thaibox
Kecskés Máté  64 kg. 5 mérkőzés /Mega Tech Németh János 63 kg. 28 éves 3 mérkőzés/Bajai Thaibox

 

Fehér Balázs Union Kispest Kovács Krisztián Hajdunánás k max 3x3
Bodnár Dániel Majzik Gym. Varga Máté Tito Team k max 3x3
Makula Tamás Tasko Fight Harsányi Péter Váradi Team Debrecen k max 3x3
Horváth Lovas Tamás Tasko Fight Timár Martin Szolnok k max 3x3
Bóka Kamilla női Muaythai körmérkőzés János Julia Zsófia Szentendre női Muaythai körmérkőzés mt 3x2
Tóth Csaba HMTA 19 éves 76 kg. 5 mérkőzés Zsákai Béci 7 mérkőzés 18 éves 78 kg. Szolnoki Thaibox klub. mt 3x2
Kmetovics Róbert:81 kg,5 meccs/Győrfy gym Hegedűs Márk 19 éves -80 kg. Muaythai, három meccs/Szentendre gym. mt 3x2
Tóth Zarubaly "Mammut" Gergely 125 kg. 6 mérkőzés 12 év után visszatérő/HMTA Paksai Péter 30 éves +100kg K1 Muaythai n/Szentendre gym mt 3x2
Földvári Judit Szolnok női Muaythai körmérkőzés János Julia Zsófia Szentendre női Muaythai körmérkőzés mt 3x2
Macó Ádám  96 kg 1 mérkőzés 24 éves /HMTA Huszti István 96 kg. 24 éves 0 mérkőzés K-1. / Savate k-1 3x3
Margit Ádám 81 kg 5 mérkőzés 19 éves /Szentendre gym Horváth Gergely 22 éves 78 kg. 3 mérkőzés Thaibox Vagy K-1 mt 3x2
Kiss "Dózer" Krisztián, 19 éves, 88 kg, 1 K-1, 1 thai-box C, 1 MMA meccs/Militans Nagy Gábor 90 kg. Eger- 38 éves 8 mérkőzés mt 3x2
Fehér Balázs Union Kispest k max Bodnár Dániel Majzik Team k max kmax 3x3
Horváth Lovas Tamás k max Makula Tamás k max kmax 3x3
Vidákovics Patrik 30 mérkőzés 75 kg. Baja Szilágyi Lajos 77 kg. 32 éves 25 mérkőzés MMA K-3, box K-1/Shutfighters
Földvári Judit Szolnok női Muaythai körmérkőzés Bóka Kamilla női muaythai körmérkőzés mt 3x2
Tóth Károly (KARIMO)  71 kg 20 mérkőzés  TVSE Kick & Thai Box Szakosztály Reider Nándor   felnőtt   -71 kg.   0 mérkőzés/DEVILS FIGHTKLUB AUSZTRIA mt 3x2
Nnadi Kristóf 25 éves 14 mérkőzés 106 kg. /Thaywondo Hungary Varga"Kyos" László 110 kg. 6 mérkőzés /Sangoku fighting academy k-1 3x3
LÉVAI LÁSZLÓ-ZENBUKAN KENPO GILÁNYI ATTILA  THAYWONDO HUNGARI k-1 3x3
SZALONTAI GERGŐ SAVATE BAKACS DEZSŐ RFC k-1 3x3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„BEVETTÉK A MAGYAR MUAY THAI HARCOSOK KRAKKÓT”

Szeptember 21-28 között eddigi legsikeresebb nemzetközi szereplésével remekelt a magyar IFMA Muay Thai válogatott a Krakkóban megrendezett Thai Box Európa bajnokságon.Rehák György szövetségi kapitány és Csányi János válogatott edző vezetésével 14 fős csapat utazott, hogy megmérettesse magát a sportág elitjével.Nem túlzás a jelző, hisz évek óta a Muay Thai amatőr világbajnokságok győztesei a legnagyobb létszámban Európából kerülnek ki.Hazánk 9 versenyzővel nevezett gyermek kategóriától a felnőtt A kategóriáig több súlycsoportban, velük utazott      Szepesi Attila a kazincbarcikai Küzdő SE edzője, valamint Vojvoda György és Back Jenő IFMA bírók.Már az első napi sorsoláson látszott mekkora a feladat, hiszen nem volt ritka, hogy egy egy súlycsoportban 12-16 fős táblák alakultak ki.A küzdelmek egyszerre 3 ringben zajlottak, ringenként napi 20 körüli mérkőzésszámmal, a nemzetközi szabályoknak megfelelően 5 pontozó bíró értékelése mellett.Sajnos az első mérkőzés napunk vegyes érzelmekkel zárult, a Szentendre VSE versenyzője Albrecht Péter „Sputti” azonnal összekerült az A kategória 67 kg-os lengyel favoritjával, aki a súlycsoportot meghazudtolóan másfél fejjel magasabb volt Sputtinál.Skrobár Róbert tanítványának óriási amatőr és profi rutinja itt most nem volt elég a későbbi ezüstérmes Lepkowsky ellen, aki egyebek között egy finn színekben induló thai versenyzőn is KO-val gázolt át. Sputti kedvét nem szegte a vereség, az eb további napjain a csapat mindeneseként segítette a munkát. Olajozott, melegített, vezérszurkoló volt, így vett revansot! Örömre is volt okunk, az A kategória másik magyar favoritja, a megannyi bajnoki címet birtokló Re-Gym versenyző Habash Antoine egyhangú pontozással kiemeltként búcsúztatta kazah ellenfelét, így az elődöntőben ukrán versenyzővel mérkőzött a döntőbe jutásért. Ez a mérkőzés igen szoros küzdelemben megosztott pontozással a döntőben arany érmet szerző ukrán fiú győzelmével zárult, így Antoine egy bronz éremmel nyitotta meg a magyar éremgyűjtést.A további selejtező napok során versenyzőink lengyel, cseh, kazah, ukrán, belorusz, bolgár versenyzőkön kivétel nélkül egyhangú pontozással győzedelmeskedve döntőbe jutottak.Az első döntőnk edzőként és apaként is bearanyozta Rehák György napját. Ahogy mondják, az alma nem esik messze…….Olyannyira, hogy Rehák Márk a gyermek 51-kg kategóriában három meneten keresztül folyamatos nyomás alatt tartva a spanyol Carlos Rodrigezt clinch bemutatót tartott örökségéből, és egyhangú pontozással megszerezte a magyar csapat első aranyérmét.A másik gyermek kategóriában a 46 kg-os fertőszentmiklósi Simon Csanád az orosz születésű izraeli Dorosenko ellen lépett a kötelek közé.Simon Laci tanítványa a gyermek kategória adta korlátozott technikák felvonultatása mellet egy pörgős adok-kapok küzdelemben szerzett ezüst érmet.

Következtek juniorjaink.

A Re-Gym többszörös bajnoka Balajti Bianka a junior női 57 kg-os kategóriában svéd ellenféllel döntőzött.Férfiaknak is dicséretére váló technikai repertoárt vonultatott fel mindkét lány, igen szoros magas színvonalú mérkőzésen, ahol Bia hajszállal maradt alul, egy ezüsttel feliratkozva az éremtáblázatra. Csányi „Papa” mester tanítványa, az Unicentrál Bulls győri üstököse Nardelotti Zoltán húzhatta fel a kesztyűt a következő döntőn ahova a lengyel bajnok búcsúztatásával kvalifikálta magát elsöprő győzelemmel. Zoli fiatal kora ellenére már számos bajnoki címmel rendelkezik, így itt is profi megoldásokkal kápráztatta el a közönséget.A döntőben belorusz ellenféllel került össze, ahol igen szoros küzdelemben megosztva a bírók és a nézők véleményét is szerezte meg újabb ezüst érmünket. A felnőttek közé épp csak „beöregedett” Mészáros Edvárd török ellenfelet kapott a döntőben, a B kategória 51 kg-os mezőnyében.A Re-Gym műhelyéből érkezett Edvárd tisztességgel küzdött a jóval rutinosabb és magasabb riválisa ellen, de egy kissé vitatható alkar technika következtében olyan nyaki sérülést szenvedett, melynek következtében képtelen volt folytatni a küzdelmet. Újabb, de legalább olyan fényes ezüst!A legnagyobb létszámú táblán, a legtöbb mérkőzést vívó miskolci Fábián Kristóf a B kategória 71 kg-os döntőjében csaphatott össze a világbajnok francia ellenfelével.Láng Zoltán tanítványa több sérüléssel nézett a mérkőzés elé, amelyen minden erejét összeszedve méltó ellenfele volt az itt is arany érmet szerző Descagnynak, így ismét az ezüstök gyarapodtak.Egy csak egy legény….. a VB ezüstérmes, 60 kg-os Spéth Norbert volt még talpon a Krakkói viadalon. Szepesi Attila tavaly még junior versenyzője igen jó fizikai és mentális állapotban várta tapasztalt svéd ellenfelét az aranyért vívott csatában.Szepesi Attila és Rehák György mindent elkövettek Norbi formában tartásáért, a maroknyi érmes magyar szurkoló tábor pedig túlharsogta a csarnokot.Mindez nem volt még elég, kellet Norbi fegyelmezett rutinja, robbanékonysága, hogy három meneten keresztül végig verve ellenfelét egy csillogó arannyal zárja a magyar szereplést. Így volt szép a befejezés!Túlzás nélkül állapítható meg, minden idők legeredményesebb válogatott szereplésével hívta fel magára a figyelmet a magyar IFMA Muay Thai válogatott 8 érmet szerezve az Európa bajnokságon.Így a mérleg: 2 arany, 5 ezüst, 1 bronz.És mindegyik fényesen csillog, egyiket sem adták könnyen.Mindért keményen meg kellet küzdeni nem csak a sportág legjobb harcosaival, de a mostoha körülményekkel is egyaránt.Mindezeken felülemelkedve, dicséret illeti a „Krakkót meghódító” magyar csapatot, magyar edzőket, a magyar Muay Thai öregbítőit!Beérni látszik a magyar Muay Thai műhelyek munkája.Ez a verseny az elmúlt évek kicsúcsosodása volt, hiszen végre kereteinkhez képest viszonylag nagy létszámmal, éremesővel gazdagodva szerepelhettünk nemzetközi színtéren.Vojvoda György magyar főbíró és a nemzetközi versenyeken most debütáló Beck Jenő egyaránt a bírói testület elismerésével végezte munkáját, megszerezve a kontinentális licenszet is.Hátra van még pár hónap az évből, számos nemzetközi amatőr és profi szereplés vár a magyar versenyzőkre a téli pihenő előtt…

Hajrá Magyarok!!!!

VGY.

Miközben a ringben harcosaink küzdöttek, a Szakszövetség vezetősége a tárgyalóban vívta sportpolitikai harcát az IFMA és EMF vezetőségével.

A tárgyalás végeredménye képen itt is elhoztuk az "aranyérmet"!

 
Szakszövetség szakágai
mma liga logo.jpg