Ahogy a világszövetségünk (IFMA) nemzetközi szinten nagy lépést tett a sportágunk életében (Olimpiai tagság) úgy most a Magyar Muaythai Szakszövetség is hatalmas lépést tett hazánkban a nem olimpiai sportágak között. Az új sporttörvény előírásai szerint a MOB keretén belül megszűnt a nem Olimpiai sportágak szekciója és megalakult a Nemzeti Versenysport Szövetség (köztestület) amely szervezetnek a Magyar Muaythai Országos Sportági Szakszövetség is az alapító tagjai között van. Pár éve még azért küzdött a vezetőség, hogy a valamikori Nemzeti Sportszövetség tagjai lehessünk (sajnos sikertelenül) majd az Olimpiai Bizottsághoz való tartozás következett célként. Két év sikertelen próbálkozás után sikerült csak ezt a tagságot elérni és most ott tartunk, hogy alapító tagjai vagyunk, egy olyan köztestületnek mely magába foglalja a Sportaccord tagsággal rendelkező nem olimpiai sportágak szövetségeit, sőt tagjaink közé tartoznak még olyan sportszövetségek is amelyek Olimpiai tagsággal bírnak de egyes ágazatuk még nem kapta meg ezt a tagságot.
Joggal lehetünk büszkék az elért eredményeinkre.

 

 

 

Tegnap kaptuk az értesítést az IFMA vezetőségétől, hogy december 6.-án Svájc Lausanne városában tartott NOB ülésén a Muaythai ideiglenes elismerést kapott.
A Muaythai sport most kapcsolódik a NOB számos programjába.
Ha az elkövetkező három éves átmeneti időszakban a Muaythai megfelel a felé támasztott feltételeknek akkor a 2024 olimpián már mint teljes jogú sportág vehet részt.
A világszövetségünknek 135 nemzeti szövetsége van és 60 ország olimpiai bizottsága is elismeri. Közel 400000 regisztrált sportolója van.

 

 

Módosítás: (2016. november 30. szerda, 16:36)

 

 

 

 

Új koncepció új csapatvezetők a Szakszövetség válogatottjánál.

2016. Split IFMA Európa bajnokság.

Az idei nyár elején nevezte ki Dudok Károly az elnökség teljes támogatásával a válogatott élére Bányász Adriánt, helyettesének Szabó Lászlót.
Mind ketten nagy lendülettel vetették magukat az általuk örömmel vállalt munkába.
Röviddel kinevezésének átvétele után Adrián teljes anyagi támogatásával megszervezte az első kétnapos edzőtábort a válogatott keretnek. Pár hétre rá Dudok Károly elnökünk szervezésében és teljes anyagi támogatásával még nagyobb létszámmal ismét kétnapos edzőtáborban vettek részt a válogatott keret tagjai.
Ezt követte a Yokkao és a Zuglói Muaythai Akadémia támogatásával egy mindenre kiterjedő edzés Saenchai mesterrel.

Ennyi közös előzetes munka után tudott választani a szövetségi kapitány 10 harcost akik kiutazhattak az Európa bajnokságra.

Így az eddigi legnagyobb csapat 10 versenyző utazott az EB-re. akik közül négyen éremmel tértek haza.

FÁBIÁN KRISTÓF aranyérem - FÖLDVÁRI JUDIT LAURA ezüstérem - SPÉTH NORBERT bronzérem - BERECZKI DOMINIK bronzérem.

Természetesen ezek az eredmények nem születhettek volna meg a szakszövetség és a szakszövetség támogatói nélkül.
Támogatóink: HRM CENTER - EDF GLOBAL(Hajós István)- TARGET SECURITY (Sipos Tamás)- KEDVENC AUTÓKERESKEDÉS ( Csöre Ernő) - OPEL GYULAI (Gyulai Tamás) KISPÁL BALÁZS - SPERATE TRADE(Hajdu Zsolt)
Gratulálunk a válogatott keret munkájához, valamint elért eredményeihez.


 

 
Világszövetség
wmc_logo_bw_for profile picture.jpg