A magyar muaythai-válogatott öt versenyzővel vágott neki a Vilniusban megrendezett, 17 ország 211 harcosát felvonultató Baltic Muaythai Open elnevezésű viadalon. A magyarok, Spéth Norbert és Nardelotti Zoltán jóvoltából két arannyal, míg Fábián Kristóf és Gönczi Alex révén két bronzéremmel térhettek haza.

Spéth Norbert (-67 kg) magabiztosan, KO-kal menetelt a döntőig, ahol a fehérorosz Maksim Petkevich várt rá. Ám a finálé sem tartogatott különösebb meglepetéseket, Európa-bajnokunk egyhangú pontozással nyerte meg az utolsó meccset és ezzel a tornát is.

A -75 kilogrammosok döntőjében Nardelotti Zoltán szintén egy fehérorosszal, Dzmitry Filipauval csapott össze. A magyar harcos győzött az első menetben, a másodikat azonban a belorusz versenyzőnek adták. A harmadik menetet viszont Nardelotti ismét behúzta, így végül 2-1-re nyert.

A magyar csapat Fábián Kristóf (-71 kg) és Gönczi Alex (-60 kg) révén még két bronzérmet gyűjtött be, illetve Koczó Henrik -71 kilogrammban ötödik lett.

„Fantasztikus napot tudhatunk magunk mögött! A két magyar fiút nem is tudom külön lapon említeni, mert Spéth Norbert és Nardelotti Zoltán is egyaránt klasszis belorusz harcossal csapott össze, akik eredménylistáját most hosszú lenne leírni. Norbi és Zoli is fantasztikus teljesítményt nyújtva nyerte meg a mérkőzését és ezzel a tornát is. A csapat többi tagja fantasztikus hangulatot varázsolt és egy emberként buzdította őket a végső győzelemig.” – értékelt Bányász Adrián kapitány.

A magyarok az éremtáblázat hetedik helyén végeztek, azonban a minimum három versenyzővel induló országok közt a legjobb éremszerzési arányt tudta felmutatni a magyar szövetség – holtversenyben az Egyesült Királysággal.

Please follow and like us:
Facebook