Bányász Adrián Szövetségi kapitány beszámolóját olvashatjátok az elmúlt napokról:

“Véget ért a 10 napos IFMA Muaythai Világbajnokság Abu Dhabiban. Profi szervezés,profi helyszín.

Csak a neve amatőr VB. 8 magyar versenyzővel indultunk el a viadalon U23 és elit kategóriákban. Az U23-as versenyzők teljesítménye a jövőre nézve bíztató. Bordás Alex, Kiss Barnabás és Ladover Bálint is az idei világbajnokok ellen veszítettek csak csatát. Szombati Marcell és Krasznai Kende szintén beleadott mindent és a srácok mindent a ringben hagytak. Alex és Barni bronzérme a győzelmeik és megvívott csaták tekintetében értékes és egyben kicsit bosszantó is. Tiszta szívből gratulálok nekik!

Az elit kategória szokás szerint összemosta az amatőr és a profi mezőnyt. Szerján Attila mindent megtett de sajnos ez ide most nem volt elég. Kurdy István szereplése önmagában megérne egy beszámolót. Pisti a már tőle megszokott győzni akarással, szép bunyóval a legmagasabb táblán szerepelt hiszen neki még a 16 közé is be kellett mérkőznie. Az itt nyújtott teljesítménye megért volna egy érmet, hiszen kiütötte a törökök Európa bajnokát is a második mérkőzésén, de az azon a meccsen kapott találatokat már másnap vitte magával a szorítóba és ez egy szerintem hamar megtörtént intéssel együtt már nem hozhatott győzelmet. Pisti előtt le a kalappal!

Nardelotti Zoltán ezüstje egyben a drámája is, hiszen nagyon komoly sérüléssel érkezett és ebből adódóan a rúgásokat próbáltuk kézzel és befejezésnek könyökkel kompenzálni. Három mérkőzést behúzott, de a döntő nagy csatában a marokkóinak hozott aranyat. Érme ezért roppant értékes, valamint a teljesítményével kvalifikálta magát a 2023-as World Combat Games-ra. A srácok igazi csapatként segítették egymást mindenben és szurkoltak torkuk szakadtából. Öröm volt nézni ezt az egységet.

Köszönet Dudok Károlynak, Vojvoda Györgynek, Szabó Lászlónak és Hajós Istvánnak, hogy a helyszínen nyújtottak támogatást mindenben a fiúknak! Köszönet Naffa Osama Nagykövet Úrnak aki a mellett, hogy a döntő napján megtisztelt minket, a szállásunkon is meglátogatott!

Jászka Krisztián! Te vagy a másik felem-Köszönök és köszönünk mindent neked! Mindenkit köszönet illet aki otthon szurkolt sportolóinknak! Ez roppant sokat jelent!

Gratulálok minden nevelő edzőnek, akinek sportolója itt van most velünk és ringbe szállt nemzeti színekben!

Most fújunk egyet és nemsokára folytatjuk a munkát!”

Please follow and like us:
Facebook